Afganistan Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Afganistan Vatandaşlığı

AFGANİSTAN OTURMA İZNİ

Afganistan'a girmeyi planlayan tüm yabancı uyruklulara, vizenin verilmesinden itibaren asgari altı (6) aylık bir geçerlilik süresi olan bir pasaport gereklidir. Boş vakit, araştırma, kitle iletişim araçları, iş, kalıcı ikamet, yatırım, din faaliyeti gibi ziyaret amacına bağlı olarak vize de istenir ve verilir. Tüm başvurular ve talepler başvuru sahibinin bulunduğu Afgan Elçiliğine veya Konsolosluğuna gönderilmelidir. İkamet edilen ülke. Temel turist vizesi, bir gezginin otuz günü Afganistan'da kalmasına izin veriyor. Bu vizenin ülkeye gitmeden önce edinilmesi gerekmekte ve bu vizenin tüm dünyadaki bir Afganistan Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği'nden edinilmesi mümkündür.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Afganistan Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Afganistan Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Afganistan vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Afganistan’da Göçmenlik
Göç Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, tüm ziyaretçilerin varışta gerekli seyahat belgelerini sunmalarını ve vizelerinde belirtilen süreler içinde kalmalarını sağlayan ana ajanslardır. Göçmenlik görevlileri, yabancı uyrukluların Afganistan'a girişinin gerçek amaçlarını ve kalış süresince maddi olarak kendilerini destekleyebilme yeteneklerini değerlendirecek. Ziyaretçiler ve göçmenler için takip edilmesi gereken yasalar ve düzenlemeler var.
Kanun Bilgilendirmesi
Göç Yasaları
Afganistan Dışişleri Bakanı, göçmenlik kurallarına uymayan herhangi bir yabancı uyruklu kişiyi sınırdışı etme veya tutma yetkisine sahiptir. Giriş noktasındaki göçmenlik görevlilerine, ülkenin çıkarlarını tehdit ettiği görülen herhangi bir yabancı vatandaşa girişlerini reddetme yetkisi de verilir. Zihinsel olarak güçsüz olan ya da ciddi sağlık sorunları olan kişiler karantinaya tabi tutulabilir ve temizlenirse Afganistan'a giriş izni verilir.
Daimi olarak ülkede kalmak isteyen yabancılar, gerekli belgeleri ve ikamet veya vatandaşlık belgesini menşe ülkede sunmalıdır. Çifte vatandaşlığa izin verilir ve ikamet izni, Afgan Göçmenlik Bakanlığı'nın onayı ile verilir. Çalışan düzenlemeleri ve koruma yasaları da mevcuttur ve bunlar hem Afgan vatandaşları hem de yabancı işçiler için geçerlidir.


Afganistan vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Afganistan'a vize verilmesi için genel şartlar ve belgeler şunlardır:
Bir vize başvuru formu.
Bir adet pasaport ebatlı fotoğraf (başvuru formuna eklenmiş).
Pasaportunuz, en az 6 ay geçerli olmalıdır.
ABD'li bir yabancı uyruklu iseniz, Yeşil Kartınızın bir kopyasını sağlayın.
İşvereninizden veya sponsorunuzdan bir giriş mektubu
gezinizin amacını ve süresini belirten belgeler
sponsorluk bilgileri ve mali garanti
Afganistan'da maruz kalacağınız masraflar.
Vize Göçmenlik Hizmeti
Tüm ziyaretçilerin, vizenin verilmesi tarihinden itibaren en az altı (6) aylık geçerlilik süresi olan geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Afganistan'a her yıl birkaç kişi geliyor ve aşağıdaki gibi farklı amaçlar için vize alıyorlar:
Aile meseleleri, tatiller, gezi, boş zaman, gevşeme ve dinlenme, cenaze törenleri ve diğer kişisel nedenlerden dolayı ziyaret edenler.
Afgan vatandaşlarının Afgan olmayan eşleri, (mevcut ilişkilerin kanıtını temin eden belgelerle).
Çeşitli ülkelerden gelen tüm resmi delegasyonlar
Afganistan'daki öğrenciler, Afganistan merkezli okullar, akademiler ve enstitülerdeki kabul ve devam eden çalışmaları belgeleyen yeterli belgeleri sağlayanlar
Diplomatik personel ve işçiler aileleri ile birlikte Afganistan'da görev yapanlar
Afgan Hükümeti tarafından onaylanmış bir ağa veya yayına ait olduklarına dair yeterli kanıt sunan gazeteciler, kameramanlar ve diğer medya ekibi.
Afganistan'da bulunan örgütlerle güncel ilişkileri bulunduğuna dair yeterli kanıt sunan STK veya Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri.
Afgan makamlarıyla mevcut ilişkileri veya davetiyeleri kanıtlayan yeterli kanıta sahip olan işadamları ve yatırımcıları veya Dışişleri Bakanı'na bu şekilde tanıtılanlar.
Afganistan'a giren tüm yabancı uyruklu kişilerin, izin verilen sürelerden daha uzun kalmayı planladıkları takdirde, vizenin uzatılmasını istemeleri önerilir. Ziyaretçiler ilk ay için her gecikme günü için 2 ABD doları, ardından ikinci ay için her gecikme günü için 5 ABD Doları tutarında para cezası verilecek. İki (2) aydan sonra dahi bir uzatma talebinde bulunmayanlar sınırdışı edilme cezasına tabi olacaklardır.
Yabancıların varışta kayıt yaptırmak için Afganistan'daki Turist Örgütü ve Afganistan Polis Departmanı'ndaki ilgili elçiliklerine gitmeleri önerilir. Bu, turist vizesi sahipleri için gereklidir. Ziyaretçilerin yerel kültür, duyarlılık ve geleneklere saygı göstermeleri istenir. Göçmenlik görevlilerinin yardımıyla Dışişleri Bakanı, Afganistan'ın barış ve çıkarlarını tehdit ettiği takdirde, ihlal edenleri iade edebilir.
Fotoğraf ve sinema filmi çekmeyi planlayan kitle iletişim araçları personeli ve özel kişiler, herhangi bir faaliyete başlamadan önce Basın Bölümü, Turizm Bürosu ve Bilgi ve Kültür Bakanlığı'ndan yazılı izin almalıdır. Nadir (endemik denilebilir) kuşların ülkenin dışına taşınması da yasaktır. Bu gibi faaliyetlerin düzenlenmesinden Afganistan Turist Bürosu sorumludur.
Yasal olarak turistlerce eve getirilebilecek hediyelik eşyalar arasında birkaç antika ve el işleri, değerli taşlar, deriler ve 30 metrekarelik halı bulunmaktadır. Salgın hastalıklarla enfekte olduğu bilinen bölgelerden gelmedikçe, ziyaretçiler aşı sertifikalarına ihtiyaç duymazlar.
Tüm ABD'li gezginlerin Kabil'e varışında yerel Büyükelçilik veya Konsolosluğa kayıt etmeleri önerilir. Korumasını sağlayacak hayati hizmetler verimli bir şekilde sağlanabilir. Bu hizmetler şunları içerir:
Orijinalini kaybederse yeni bir pasaport çıkarma
Aile ya da kişisel aciller sırasında kişilerin bulunması
Doğal felaket veya sivil kargaşa sırasında tahliye taşımacılığını düzeltmek
Afganistan için yararlı güvenlik ve seyahat bilgileri sağlama
Kişisel dokümantasyonla ilgili idari hizmetler
(ABD Resmi ve Diplomatik pasaport sahiplerine Afganistan'a girmek için özel şartlar getirildi.)
Ücretler
Afganistan'a vize başvurularının ücretleri şunlardır:
Tek aylık bir vize için ödeme seçenekleri:
- Vize 24 saat içinde işleme tabi tutulduysa: 100,00 ABD Doları
- Vize 3 gün içinde işleme tabi tutulduysa : $ 70.00
- Vize 2 hafta içinde işleme tabi tutulduysa: 50,00 $
1-2 gün içinde işleme tabi tutulan uzun süreli, tek girişli vizeler:
3 aylık kalış vizesi: $ 140.00
6 aylık kalış vizesi: 180.00 USD
Vize Türleri
Turist vizesi
Afghan Konsolosluğu ya da yurtdışındaki Büyükelçiliği bu belgeleri boş zaman, tatil, aile ziyareti ve diğer kişisel konular için Afganistan'a girmek isteyen yabancı uyruklulara vermekle yükümlüdür. Turistler grup halinde ya da birey olarak seyahat edebilirler. Turist Vizesi bir (1) aylık geçerlilik süresine sahiptir, ancak uzatmalar vize bitiminden önce talep edilebilir ve İçişleri Bakanlığı ve Afgan Turizm Organizasyonu tarafından onaylanır.
Çalışma İzni İçin Giriş Vizesi
Ticari, ticari, kültürel, ekonomik, finansal ve endüstriyel amaçlı Çalışma İzin Belgesi'nin verilmesinden Afgan Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Bölümü sorumludur. Bu türden vizeye sahip başvuranlar, sponsor veya işveren Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçip teyit ettikleri takdirde hükümet ve hükümet dışı kuruluşlarda çalışmaya başvurabilirler. İçişleri Bakanlığı Çalışma İzni Vizesi de verebilir.
Transit vize
Bu, üçüncü bir ülkeye seyahat etmeyi ya da Afganistan'la bir uğrak noktası olarak varış yerlerini bulmayı düşünen yabancı uyruklulara verilir. Transit Vize, yurtdışında Afgan misyonları tarafından verilir ve hava yolcuları için yetmiş iki (72) saat ve karayoluyla seyahat edenler için altı (6) gün geçerlidir. Havalimanından ayrılmayan ya da iki (2) saat içinde yolculuklarına devam etmesi gereken yolcuların transit vizesi istenmez.
Oturma Vizesi
Bu, zaten Afganistan'da bulunan ve geçerli bir vizeye ve sıradan pasaporta sahip yabancılara verilir. İçişleri Bakanlığı, bir (1) ay ile altı (6) ay arasında geçerli olan Oturma Vizesinin düzenlenmesinden sorumludur. İsteğe bağlı olarak, başvuru sahipleri tarafından da uzatmalar sunulmaktadır.
Çift Giriş Vizesi
Bu vize sahibi olan ancak Afganistan'a birden çok kez girmek niyetinde olan yabancılar için verilir. Geçerlilik süresi, İçişleri Bakanlığı ve Afgan Turizm Örgütü aracılığıyla da uzatılabilir.
İş Vizesi
Bu, Afganistan merkezli kuruluşlar veya şirketler ile ticari işlem, ticaret, sözleşme, yatırım, toplantı, tartışma, seminer ve diğer işle ilgili faaliyetler amacıyla ülkeye girmek niyetinde olan kişilere verilir. Başvuru sahipleri, ziyaretin amacını, Afganistan'daki ticari referansları ve menşe ülkeden sponsor şirketin adını teyit eden bir mektup tedarik etmelidir. Özel amaca bağlı olarak tekli veya çoklu giriş olabilir.
Öğrenci Vizesi
Bu, Afganistan'da bulunan okullar, eğitim kurumları, akademiler vb. Alanlarında araştırma ya da kurslar düzenlemek isteyen yabancı öğrencilere verilir. Bu koşullar sağlanırsa kurumlar "Afganistan Dışişleri Bakanlığı Kültürel İlişkiler Departmanı ile temasa geçerek onaylarlar.
Diplomatik Vize
Bu, Afganistan'a çeşitli amaçlarla girmek isteyen diplomatik pasaport sahiplerine verilir. Başvuru, başvuranın Kabil'deki ülkesinin misyonu aracılığıyla Afgan Dışişleri Bakanlığı'ndaki "Diplomatik Vize ve Diplomatik Pasaport Bölümüne" doğrudan iletilmelidir. Diplomatik Vize, yurtdışındaki Afgan misyonlarından edinilebilir.
Hizmet Vizesi
Bu, özel veya hizmet pasaport sahiplerine verilir. Hizmet Vizesi, yurtdışındaki Afganistan misyonlarından edinilebilir.
Çıkış Vizesi
Bu, giriş çalışma izni vizesiyle Afganistan'a giren yabancı uyruklulara verilir. Geçerlilik, bir (1) den altı (6) güne kadar sürer ve talep üzerine uzatmalar sunulur.
Verilen tüm vizeler, ziyaretin amacına bağlı olarak, veriliş tarihinden itibaren üç (3) ay, altı (6) ay veya bir (1) yılda bir geçerlidir.
Vizeye başvurmak için şartlar şunlardır:
Bir (1) tamamlanmış vize başvuru formu
Son zamanlarda çekilmiş iki (2) adet vesikalık fotoğraf
En az altı ay geçerli bir pasaport
Vize işleme ücreti
Muhtemelen kısa bir mülakat
Vize başvuruları için kurallar şunlardır:
Yabancı ziyaretçilerin varışta Kabil, yerel Afgan Polis Departmanı ve Afganistan Turizm Örgütü (ziyaret sadece turizm amaçlı ise) elçiliklerine kaydolmalarını şiddetle tavsiye eder.
Afganistan'da kalış süresince ziyaretçilerin yerel kültüre ve hassasiyetlere saygılı davranmaları isteniyor.
Fotoğraf ve Sinema filmleri, Bilgi ve Kültür Bakanlığı'nın birinci katında yer alan Turist Bürosu Basın Bölümü'nden yazılı izin alınca çekilebilir.
Bazı seyrek kuşların ülke dışına nakli yasa dışıdır. Bu nedenle ziyaretçilerin daha fazla bilgi ve ilgili ihracat sertifikası almak için Afganistan Turizm Bürosu'na başvurmaları gerekmektedir.
Turistler, duty free 30 m2'lik halı, Karakul hariç 10 cilt, Lapis Lazuli dahil olmak üzere kesilmiş ve cilalanmış değerli taşlar, el sanatları ve sınırlı sayıda antika eşyası ihraç edebilir.
Otele vardıklarında, ziyaretçilerin taşıdıkları tüm yabancı paraları (eğer miktar 1 milyonu aşıyorsa AFS'yi veya eş değer değerini) beyan etmeleri gerekmektedir. Lütfen havaalanında 'Ansari Başvuru Formu' isteyin.
İzin Türleri
Çalışma izni
Herhangi bir Afganistan merkezli kuruluş ya da şirket ile önceden yapılmış bir iş sözleşmesine sahip olan yabancı uyruklulara çalışma izni verilmektedir. Örgütle ilişkiler, aktarım, pozisyon ya da istihdam hakkında yeterli kanıt gerekmektedir. Başvuru sahibinin Afganistan'da uzun süre kalması gerekiyorsa, bakmakla yükümlü olduğunuz kişilere oturma izni de verilebilir. Başvuru, başvuranla veya bağımsız olarak yapılabilir.
Oturma izni
Niteliklerin ve başvurunun İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanması koşuluyla, süresiz olarak Afganistan'da kalmayı planlayan kişilere oturma izni verilir. Resmi bir başvuru formu doldurulmalı ve ilgili bakanlıklara sunulmalıdır.
Vatandaşlık ve Kanun Bilgilendirmesi
Mevzuat
BM Güvenlik Konseyi Refworld'a göre, Afganistan'daki vatandaşlık, 24 Haziran 2000 tarihli Afganistan İslam Emirliği Vatandaşlığı Kanunu'na göre 6 Kasım 1936 (BM n.d.) Yasasını yürürlükten kaldırdı. 2000 vatandaşlık tüzüğünün tam metni bu tepkiye bağlıdır.
26 Ocak 2004 tarihli Afganistan Anayasası'nın 4. maddesi şöyledir:
Afganistan'daki ulusal egemenlik doğrudan ve seçilmiş temsilcileri aracılığıyla ortaya çıkan ulusa ait olacaktır. Afganistan ulusu, Afganistan vatandaşlığına sahip olan tüm kişilerden oluşur. Afgan ulusu, Peştun, Tacik, Hazar, Özbek, Türkmen, Baluch, Paçaie, Nuristan, Aymaq, Arap, Qızgiz, Qizilbash, Gujur, Brahwui ve diğer kabilelerden oluşacaktır. Afgan kelimesi Afganistan'ın her vatandaşına uygulanacaktır. Afganistan ulusunun hiçbir ferdi yurttaşlıktan yoksun bırakılamaz. Vatandaşlık ve sığınma ile ilgili konular yasayla düzenlenir. (Afganistan 2004)
Çifte Vatandaşlık
Vatandaşlık Yasası'nın 7. Maddesi, bu yasanın emirlerine göre [Afganistan İslam Emirliği] vatandaşı olan bir kişinin çifte vatandaşlık pozisyonuna sahip olamayacağını "belirtir (age, 2000) .
Araştırma Müdürlüğü ile yapılan bir telefon görüşmesinde, Ottawa'daki Afganistan Büyükelçiliğindeki bir yetkili, 2004'te Anayasa ile ülkede çifte vatandaşlığa izin verdiğini belirtti (aynı tarih 10 Ocak 2013'e göre). Resmi görevli Anayasa'nın hangi maddesinin çifte vatandaşlığa izin verdiğini söyleyemedi. Bu müdahalenin zaman kısıtlamaları dahilinde Araştırma Müdürlüğü tarafından istifade edilen kaynaklar arasında ek veya destekleyici bilgiler bulunamadı.
Bu tepki şu anda araştırma müdürlüğüne açık olan erişilebilir bilgileri zaman kısıtlamaları çerçevesinde araştırdıktan sonra hazırlanmıştır. Bu tepki, mülteci koruması için herhangi bir özel talebin değeri ile ilgili kesin bilgi değildir.


Afganistan vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Avantaj ve Dezavantajları
Güvenlik
İstikrarlı bir ülkeden ikinci bir pasaport, kendi ülkenizde her türlü siyasi, ekonomik veya sosyal huzursuzluk durumunda hayat kurtarıcı olabilir.
Küresel Hareketlilik
Birçok pasaport, vizesiz seyahatlerinde oldukça kısıtlayıcıdır; vatandaşları yurtdışına çıktıklarında vize almaya zorlamaktadır. İkinci bir pasaport, bu ülkelerden gelen kişilerin küresel hareketliliğini artırmasını sağlayabilir.
İş
Yeni iş fırsatları çift vatandaşlara açıktır, çünkü şimdi ev sahibi ülkede iş yapabilir ve yurtdışında daha rahat seyahat edebilirler.
Vergi Optimizasyonu
Çift vatandaşlık vergi optimizasyonu amacıyla avantajlı olabilir. Örneğin, bazı ülkeler sadece o ülkeden kazanılan gelirden vergi alırlar ve sermaye kazançlarını vergilere tabi tutmazlar. Bu, yatırımcıların servetlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmesine olanak tanır.
Yaşam kalitesi
İkinci vatandaşlıklar, birinci sınıf sağlık hizmetlerine, eğitime ve gelişmiş bir yaşam biçimine erişim sunabilir.


Afganistan'da yaşam şartları nelerdir ?

Yaşam Koşulları
Veriler 2017 yılının Aralık ayına dayalıdır.
Aylık Kira
Şehir Merkezi'ndeki daire (1 yatak odası) 207.74 USD
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 97.91 USD
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 408.50 USD
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 236.21 USD
Şehir Merkezinde Daire İçin Metre Kare başına fiyat 862.00 $
Metrekare başına fiyat Daire merkez dışında 427.46 USD
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonrası) 228.65 $
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, 20 Yıl Sabit Faiz Oranı 10.04
Nerede Yaşamalı ?
Yukarıdan bakıldığında, Kabil dikişleri patlayan bir şehre benziyor. Otomobiller sokaklara tıkalıyor, sokak satıcıları ve eşek arabaları ile ‘’uzay çağı’’ için müzakere ediyorlar. Kenarlarda, kaba evler, kısa bir süre önce Afgan başkentinin kenarları olan nehrin tepelerine ve vadi boyunca boğmakta.
Son on yılda Kabil dünyanın en hızlı büyüyen şehirlerinden biri haline geldi. 2001'de Taliban'ın devrilmesi ve artan güvenlik ve ekonomik olasılıklar umuduyla birçok Afgan buraya taşınmaya başladı: kırsal kesimde savaşan yerinden edilmiş insanlar, Pakistan ve İran'dan dönen mülteci ve emekçi ordular daha iyi bir yaşam aramaktadır.
Bununla birlikte, şehir hızlı tempoyla gelişen kentleşmeyi takip edemedi ve yeni gelenlerinin hepsini ayakta tutmak için iş ve hizmetler sunmaktan aciz gibi görünüyor. Şimdi, yabancı askerler topluca hareket ederken ve uluslararası bağışçıların ilgisinin azalmasıyla birlikte, suçluluk ve ekonomik huysuzluklarla sınırlanmış bir kentin arkasında bırakılıyorlar.
Yine de, kapasitenin ötesinde gergin olmasına rağmen, Kabil cazibesinin hiçbirini burada akın eden insanlara kaptırmamış gibi görünüyor. Çoğu, direnişçiler ile hükümet güçleri arasındaki savaşın binlerce aileyi kasıp kavuşturduğu ülkenin güneyindeki uzak ilçelerden uzun yolculuklar yapıyor.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın